Fader Göran Degen R.I.P.

27 april nåddes vi av beskedet att Göran Degen hastigt har avlidit. Han blev i höstas församlingsadministrator i S:t Josef Arbetarens församling i Luleå. Han var tidigare rektor för Prästseminariet i Stockholms katolska stift.

Published 2014-4-28 7:12 by Bengt Malmgren

Comments

den 29 april 2014 07:51 by Bengt Malmgren

# re: Fader Göran Degen R.I.P.

Fader Göran Degen var vice ordförande i Justitia et Pax. Från Justitia et pax hemsida:

"Med stor bestörtning har vi fått veta att Fader Göran Degen avlidit. Han hittades död i sin lägenhet söndag 27 april då han inte kom för att fira mässan i Luleå församling. Fader Göran var vice ordförande för Justitia et Pax kommissionen och har betytt enormt mycket för arbetet för samhällets minsta, för fattiga och marginaliserade människor, både i och utanför kyrkan. Han var en stöttepelare för Justitia et Pax kommissionens arbete och han lämnar ett stort tomrum efter sig."

www.justitiaetpax.se/viewNavMenu.do

den 1 maj 2014 09:30 by Bengt Malmgren

# re: Fader Göran Degen R.I.P.

den 6 maj 2014 00:20 by Gloria Castilla

# re: Fader Göran Degen R.I.P.

Idag fick jag i lådan Katolsk Magasin,  #5.

Läste om Brommapojk och Lulebo, Fader Göran. Artikeln var skriven nog innan Fader Göran hade avlidit. När jag läste om det tänkte på Fader Göran (som jag aldrig träffade)  som en bestämd människa, entusiastisk och inte tillräckligt tacksam, som han säger, till Gud för kallelsen att bli präst. Då slog mig tanken att jag hade hört om honom förut. Visst! det var igår, på mässan i Sollefteå. Fader Livinus berättade om att Fader Göran hade lämnat oss hastigt och att han skulle begravas i Stockholm, den 16/5.

Jag önskar honom en underbar resa till himlen. Gud tackar honom för allt han gjorde på jorden, som präst- prästseminariets rektor, kyrkoherde och allt församlingsarbete i Sverige. Vila i fred.