augusti 2008 - Posts

ICCRS president Michelle Moran ledde tillsammans med sin make Peter en mycket uppskattad reträtt på Birgittin-klostret Stella Maris i södra Finland 1-3 augusti 2008. Arrangör var Lina Joannou-Jyränki en av eldsjälarna i Katolska karismatiska förnyelsen i Finland och deltagare var personer från de nordiska länderna. Från Sverige deltog flera ur KKS styrelsegrupp.

Temat för reträtten var "Moving in the power of the Holy Spirit". Michelle Moran sade att det inte stannar vid att  vi låter oss fyllas av den Helige Ande och nöjer oss med det tillståndet. Det är viktigt att inse att vi har fått den helige Andes gåva för att bruka den, därför måste vi också låta oss ledas av Anden, såsom Jesus leddes ut i öknen efter dopet i Jordan, och vara lyhörda för vad Anden kallar oss till. Först då blir vi levande kristna som verkligen förmedlar evangeliet på ett sätt som påverkar vår omgivning. Under reträtten fanns mycket tillfälle till stillhet och samtal. Daglig måssa och tillbedjan inför sakramentet ingick samt tillfälle till bikt. Michelle och Peter kom från England tillsammans med prästen f Mark White från S:t Josephs retreatcenter, London.

 
Michelle och Peter Moran

 

 

Den katolska veckotidningen Famiglia Cristiana har kritiserat Belusconsi-regeringen för dess hårdföra invandrarpolitik. Detta har retat Berlusconis anhängare, varav många kallar sig fromma katoliker. Ledaren för Berlusconis parlamentsgrupp i överhuset, Maurizio Gasparri, sade att han tänker stämma chefredaktören för Famiglia Cristiana och kallade denne för "kryptokommunist", medan statssekreteraren för familjefrågor, Carlo Giovanardi, anklagade tidskriften för "ideologisk illvilja" och "kato-kommunism" Läs mera...

Under Pridefestivalens avslutningshelg besöktes Stockholm av Richard Oostrum, rapporterar tidningen Dagen. Efter många år av homosexuella relationer mötte han Gud och lämnade alkohol, droger och klubblivet. -"Jag planerade det inte, Jesus bara ramlade in i mitt liv och förändrade det", säger Oostrum.

Inspirerad av en vän blev han nyfiken på att läsa Bibeln och gick i en kyrka. Där träffade han en kvinna som lyssnade till hans berättelse och han samtyckte till att kvinnan fick be för honom att Jesus skulle komma in i hans hjärta. Richard är idag gift och har en son. "Det har inte varit enkelt alltid och jag har fortfarande homosexuella frestelser, men jag är så tacksam till Gud för vad han gjort", säger han.

Richard är mycket kritisk till militanta kristna som hetsar mot homosexuella. Att fördöma har aldrig fört någon närmare Gud, menar han. "Vi behöver fundera på vad Jesus skulle ha gjort, han skulle ha visat kärlek, men också sagt vad han tycker. Det här är en stor utmaning för kyrkan tycker jag: att visa kärlek utan att bekräfta homosexualitet". Läs mera...