Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
Diakonia i Kongo-Kinshasa bekräftar att pastor Jean blivit torterad.
Bengts Blogg

Syndication

News

Archives

Följande pressmedelande är häntat från Jonas Bergströms blogg.

------------------------------------------

Uppdaterat 5 mars 2012:

Här fanns tidigare ett pressmeddelande. Vi har tagit bort det för att inte riskera säkerheten för personer i Kongo-Kinshasa. Vi återkommer.

Kontakt: Josefine Arenius 0706525312

Bilderna som fanns tidigare i blogginlägget hittar du här, här, här, här och här. Bilderna är fria att användas men länka då till twinglyflödet och ange #pastorJean som fotograf.

--------------------------------------

Pastor Jean utvisades till Kongo-Kinshasa från Sverige efter det att migrationsverket intygade att det politiska läget i DRC inte är tillräckligt instabilt för att stoppa utvisningarna. Så sent som i lördags sa Anette Backlund på Migrationsverket till Sveriges Radio att de gör “ordentliga utredningar” av säkerhetsläget i Kongo samt att de har “god kunskap” om situationen i landet.

I tisdags skulle Anette Backlund medverkat i en direktsänd debatt mot Stefan Swärd kl 15:00 på svt.se. Bara någon timme innan debatten drog sig Migrationsverket ur efter det att vi gått ut med att bilder snart skulle publiceras, enligt uppgifter till Stefan Swärd. Också Tobias Billström drar sig undan. Eva-Lena Jansson (S) har ställt en enkel fråga till Billström angående migrationsverkets landinformation. Billström har skjutit upp att svara på frågan utan att lämna en förklaring till kammarkansliet.

uppdat 2012-03-05


Posted 2012-3-4 17:11 by Bengt Malmgren
Sorterad under: , , ,
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren