Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
"Unket" feministernas nya modeord
Bengts Blogg

Syndication

News

Archives

I mitt förra inlägg skrev jag om att det är viktigt att genomskåda abortförespråkarnas retorik, den skramlar bullrigt som tomma tunnor. Jag exemplifierade med RFSU-basen Åsa Regnér som glatt buntar ihop konservativa politiker, kristna abortmotståndare och främlingsfientliga krafter i en enda hbt-fientlig maffia.

Vi är många som är glada åt den trendbrytande debattartikel om abort som presenterats på DN´s debattsida, även om den filosofiska och juridiska argumentationen väcker frågetecken. Bara det faktum att abort diskuteras i ett ledande opinionsbildande medium ur en annan aspekt än som en självklar mänsklig rättighet är unikt. Att vägra problematisera massaborterna har varit en av vår civilisations största självbedrägerier. Att värna om livet och om familjen och äktenskapet har inte alls något med ifrågasättande av kvinnans kroppsliga identitet eller hbt-finetlighet att göra utan är ett försvar av en  naturrättsligt baserad värdegrund för det goda samhället.

Som ett brev på posten får jag genast nya illustrationer till vad jag menar med abortförespråkarnas retorik: "Unket" vräker Ylva Johansson ur sig om de två filosofernas artikel. Detta epitet är tydligen tillämpligt på alla som dristar sig att inte rakt av dela den enda "sanna" feminismens ideologi. På så sätt bortdefinieras ideologiska motståndare utan att man behöver anstränga sig att argumentera. Lågvattenmärke för en ledande politiker att uttrycka sig så! Låt mig citera Bitte Assarmo, jag kunde inte säga det bättre än hon:

"...jag kan inte annat än le åt att ett politiskt högdjur som Ylva Johansson inte kan uttrycka sig med subtilt än så. Men kanske är det för att hennes argument är så lama, som hon känner sig tvingad att ta till såna tramsigheter. För övrigt kör hon samma stil som sossar alltid tenderar att göra. Abortfrågan ska läggas åt sidan, och istället ska man ägna tid åt att

• utrota barnfattigdomen
• stärk kvinnors rättigheter globalt
• ge världens alla barn och unga rätt till utbildning och fred

Och det låter ju bra. Men sanningen kan varken Ylva Johansson eller någon annan gömma sig ifrån. För om vi inte värnar de ofödda barnen kan vi heller inte påstå oss äga en sådan människokärlek att vi värnar de födda. Därför faller Ylva Johanssons vackra tal platt, då hon så tydligt visar att hon gör skillnad på människor och människor. Om vi dessutom går till enbart Sverige kan ingen tänkande människa hävda att samhället har blivit godare att leva i sen vi fick fri abort. Barn och ungdomar mår allt sämre, antalet aborter ökar stadigt, och könssjukdomarna sprider sig som en löpeld i detta kondomernas paradis. Hur går det ihop med Ylva Johannssons fagra politiska försvarstal för abortlagen och för hur fantastiskt Sverige har blivit sedan den infördes?"

Rekommenderar också sista numret av Keryx som var ett temanummer om Abort där bl.a. jag skrivit en artikel: Dödens eller livets kultur?


Posted 2011-4-19 7:07 by Bengt Malmgren
Sorterad under: , ,
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren