Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
Det är fantastiskt att blogga.
Bengts Blogg

Syndication

Recent Posts

News

Archives

Det är fantastiskt vilka nya horisonter som öppnar sig när man bloggar. Sedan jag började blogga för några år sedan har jag knutit många nya kontakter, och titt som tätt när jag är ute möter jag folk som kommenterar att de läser min blogg.

Rolf Ericson tillhör dem som läser min blogg, och han har på sin egen blogg Ökenkällan skrivit ett öppet brev till mig. Bakgrunden är bl.a. att han reagerat på att jag skrivit i så positiva ord om Livets Ord och Ulf Ekman, han tycker att jag borde vara mera kritisk. Detta föanledde en intern brevväxling mellan oss i all vänlighet, vilken Rolf nu öppnar för allmänheten genom att skriva ett öppet brev. Jag blev lite överraskad av detta, men när jag tänker efter tycker jag det är en genial idé. Vårt interna tankeutbyte har innehållit många frågor av allmänt intresse som Rolf sammanfattar i sitt brev. Detta känns som en ny möjlighet att använda blogg-mediet för lite lite längre texter i ett fördjupat meningsutbyte i brevform. Skulle Paulus bloggat om han levde idag måntro? Jag skall tänka efter lite, sedan skall jag besvara Rolfs brev.

Uppdatering 15/8: Rolf meddelade mig senare att han tagit bort sitt öppna brev från sin blogg, eftersom han tyckte det var lite förhastat publicerat. Han ger mig ändå fria händer att kommentera, och det skall jag göra eftersom det är många frågor av allmänt intresse han tar upp. Rolf prövar på sitt sätt att söka dialog och bygga broar, det kan man se när man läser hans blogg.

i blåbärsskogen


Posted 2009-8-14 19:26 by Bengt Malmgren
Sorterad under: ,
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren