Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
De yngre generationerna genomskådar sexliberalerna.
Bengts Blogg

Syndication

News

Archives

Det är uppmuntrande att se hur de yngre generationerna mera och mera genomskådar den förljugna ego-centrerade materialistiska syn på sexualiteten som började förmedlas av 40-talisterna och 50-talisterna och som sedan totalt kommit att prägla samhällsutvecklingen under senare år. I denna syn ingår också att uppfatta kyrkan som sexualfientlig. Detta är helt felaktigt. Fler och fler genomskådar sexliberalerna, och jag tror trenden håller på att vända. Trohet, ansvar, abstinens är på nytt ord som börjar få ett positivt meningsinnehåll.

Ett exempel på klarspråk från en yngre generation än jag hittar jag i Nasrin Mosavi Sjögren som skriver en mycket bra kommentar i dagens nummer av Världen idag. Jag måste få citera:

"Vår samtid försöker lura i oss att kärlek är en flyktig och magisk samling fladdriga känslor. Sex i sin tur är en form av ömsesidig onani där människor använder sig av varandras kroppar för att stilla klådan där den råkar förekomma. Om detta har jag bara ett att säga; tro dem inte... Problemet med den rådande kärlekskulturen är att den är en kompromisslös återvändsgränd. Den förminskar sexualiteten till ett sätt att slå ihjäl tid på i väntan på döden. Sex som ett desperat försök att känna sig levande och stilla ångesten som tjuter liksom ett hjärtats tinnitus. Det är inte bara direkt människofientligt utan dessutom lögn och rent förtal.

Det finns nämligen ett annat sätt att förhålla sig till såväl kärlek som sex. Det är vackert och sällsamt att uppleva en förälskelse. Men om vi ska tala om kärlek måste vi också tala om ansvar. Med kärlek följer nämligen ansvar. Ett beslut och en vilja att se till den älskades bästa. Både i dag och i morgon. För en som älskar på det viset är äktenskapet en naturlig fortsättning. Väl där finns den bästa grunden för sexualiteten att blomma ut i all sin prakt och skönhet. Märkligt nog beskylls det förhållningssättet ofta för att vara sexualfientligt när det i själva verket är den raka motsatsen."

På tal om unga som vågar gå mot strömmen: Se också Marcus Birros krönika i Expressen idag.


Posted 2009-8-5 15:16 by Bengt Malmgren
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren