Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
Skrämmande antisemitism.
Bengts Blogg

Syndication

News

Archives

Det är oroväckande med de attentat och hot mot judar och proisraeliska manifestationer som  rapporteras om allt tätare i media, både här i Sverige och utomlands.
Man må ha vilken inställning man vill i den komplicerade och laddade konflikten i mellanöstern, men denna form av hot och trakasserier är fullstndigt oacceptabelt och borde på  det skarpaste uppmärksammas och fördömas av våra politiker. Förutom själva hoten och trakasserierna är den politiska tystnaden kring det hela om möjligt ännu mer oroväckande.

Det  blir inte mindre allvarligt av att många politiska grupper, främst till vänster med personer som likt Mona Sahlin aspirerar på statsledande poster i praktiken går allians med den diktatoriska regimen i Iran och med terrororganisationer som Hizbolla och Hamas, vilka på sin agenda har staten Israels utplånande, genom att ensidigt fördöma Israel utan att problematisera Irans och dessa organisationernas roll i konflikten.

I Iran blir fredpristagaren Shirin Ebadi attackerad och anklagad för att stödja Israel. Vi hör om brandbomber mot judiska begravningnsplatser och synagogor. I samband med en stödmanifestation för Israel i Citykyrkan häromdagen var det riktigt otäcka stämningar och deltagarna fick skyddas av polis och kravallstaket.

Konflikten i mellanöstern är tragisk som den är med ofantligt  lidande och ångest för civilbefolkningen, inte minst barnen, på båda sidor, än mera tragiskt är det då att konflikten sprider sig över hela världen med konfrontationer och antisemitism. Sådant är en del av problemet och inte en del av lösningen.

Läs även andra bloggares åsikter om
Läs även andra bloggares åsikter om
Läs även andra bloggares åsikter om mellanösternkonflikten


Posted 2009-1-14 9:27 by Bengt Malmgren
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren