Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
Arrogant Maria Wetterstrand pekar finger åt hela det kristna Sverige.
Bengts Blogg

Syndication

News

Archives

 Margit Borgström, kristdemokrat från Uppsala har reagerat på den TV-sända debatten med partiledarna. Särskilt illa vid sig tog hon vid sig av Maria Wetterstrands arroganta uppträdande mot Göran Hägglund då äkenskapsfrågan debatterades.Hon skriver i ett debattinlägg i Världen idag:

"Riktigt illa berörd blev jag emellertid över Maria Wetterstrands utfall och anklagelser på alla kristdemokrater, i debatten om äktenskap. Hennes upphetsning med skrik och pekande på Göran Hägglund var ett kränkande beteende, inte bara mot partiledarkollegan utan också mot oss alla väljare som faktiskt ser frågan på samma ansvarsfulla och hävdvunna sätt som han. Maria Wetterstrand är inte taleskvinna för vare sig svenska folket eller den stora andelen väljare som ser äktenskap som en institution för man och kvinna. Och med att domdera över Göran Hägglund visade Maria Wetterstrand både okunskap om och nonchalans mot hur folk tänker. Under mycket lång tid har äktenskapet som samhällsfunktion bevisat all styrka. ...Wetterstrands tonläge indikerar att vi alla efter denna debatt förväntas att under kollektiv tystnad följa ”den nakna kejsaren”! Vår uppfattning står emellertid fast att grundbulten äktenskap är omistlig i ett fungerande och humant samhälle. 

Jag tog också illa vid mig då jag såg detta. Göran Hägglund representerar i denna fråga en ståndpunkt som inte bara delas av Kristdemokratiska partiet, utan av samtliga trossamfund, och en stor majoritet av Sveriges kristna. Därför var detta inte bara ett kränkande utfall mot Göran Hägglund, egentligen pekar hon finger mot hela det kristna Sverige, liksom mot religiöst aktiva muslimer och judar. Margit Borgström har rätt att man inte stillatigande bör finna sig i sådant. Hon skriver:

"Jag ser också fram emot en demokratisk nyordning, då folkvalda under respekt även av motståndare får företräda sina väljare. Starka, ibland statsfinansierade lobbygrupper förefaller ibland kunna styra och ställa som de vill. Starka lobbygrupper som likt bulldozers kör över folkvilja och de som företräder folkvilja har ingen plats i en demokratisk process. Smarta upplägg och strategier i stället för folkvilja betackar vi oss för."

Vi lever i ett demokratiskt samhälle, vi kristna har mycket att bidra med, men ibland är det som vi sover eller oss hukar innanför kyrkans väggar. Vi har trots allt religionsfrihet och yttrandefrihet i Sverige. Det är vår rätt och plikt att utnyttja dessa friheter. Upp till kamp!

Läs även andra bloggares åsikter om


Posted 2008-10-17 13:27 by Bengt Malmgren
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren