Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
Rädda barnen från att utnyttjas i terrorismen.
Bengts Blogg

Syndication

Recent Posts

News

Archives

 
Palestinska barn utnyttjas som barnsoldater. Se mera bilder på bloggen I Gilboas svala skugga.

I kväll var det en konsert i Storkyrkan arrangerad av Rädda Barnen till förmån för palestinska barn på Västbanken och i Gaza. Fokus var på att israeliska regeringen inte tillämpar FN´s barnkonvention. Våld, återkommande utegångsförbud, barn grips ibland och sitter fängslade upp till en vecka utan att få träffa sina föräldrar. Barnen hindras från att gå i skolan, de blir hatiskt inställda till Israel och låter sig utnyttjas som barnsoldater. Inger Ashing, ordförande i Rädda Barnen menade att den israeliska staten har helt andra resurser att erbjuda till stöd och hjälp till de barn som traumatiserats eller far illa av konflikten än vad den palestinska myndigheten har. Därför väljer man att fokusera på Israels ansvar för situationen.

Israels kränkningar av  Barnkonventionen skall givetvis inte försvaras, men är det inte att sila mygg och svälja kameler. 334 minderåriga finns idag i israeliska fängelser efter att ha utfört finetliga handlingar som resultat av föräldrarnas indoktrinering av barnen med hat mot Israel. Man kan inte blunda för det mest uppenbara förtrycket: Vuxna människor i Palestina, palestinska terrorister utnyttjar barnen i den pågående konflikten som självmordsbombare och barnsoldater. Barn utnyttjas när palestinska terrorister  transporterar sprängmedel i ambulanser, de indoktrineras systematiskt till rasism och dödslängtan. Hamas uttnyttjar barn till mänskliga sköldar och skryter med det. Palestinska vuxna har därmed en stor skuld i att barnen hamnar i denna situation, och genom att Rädda Barnen inte alls fokuserar på detta riskerar Rädda Barnen att gå terroristernas ärenden. Rädda Barnens aktion stärker terrorgruppernas övertygelse om att det är politiskt vinstgivande att utnyttja barn i kampen mot Israels existens.

Siewert Öholm skriver i Världen idag att bilderna på palestinska barnsoldater är fullt tillräckligt som svar till Rädda Barnens ordförande som försvarat konserten.  Åke Bonnier domprost i Storkyrkan förklarar på sin blogg varför man upplåter kyrkan till arrangemanget och för samtidigt in polemik mot evangelikala kristna.

Läs mera: Gunnar Hökmark: Kvällens barngala demoniserar Israel  Fred i Mellanöstern.  MXp: Nu stormar det kring Rädda Barnen...

Skall vi kunna hjälpa barnen måste vi se hela bilden och inte vara partiska. Då blir vi själva en del av konflikten istället för av lösningen. Det är inte bra att Rädda Barnen, som skall vara en ojävig organisation som skall arbeta för barns rättigheter oavsett vilka som kränker dem agerar på ett sätt så att organisationen pådrar sig kritik för partiskhet.

 


Posted 2008-10-13 20:17 by Bengt Malmgren
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren