Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
Från Pelle Hörnmark intet nytt.
Bengts Blogg

Syndication

News

Archives

 Pelle Hörnmark intervjuas i Dagen dagarna efter abortdemonstrationen utanför hans församling. Fokus är på hur han ser på pingströrelsens framtid, men reportern kan inte undgå att ställa en inledande fråga om abortdemonstrationen.

Pelle Hörnmark svarar:

"Livet uppstår i befruktningsögonblicket och vi har ett tydligt ställningstagande mot abort. Det här är jätteviktiga frågor, både kring abort och ledarskap, men de måste föras med hederlighet annars är inte jag intresserad. Nu använder MRO enskilda människor som slagträ, och det är dessutom människor som är helt oskyldiga till vad de anklagas för. Mer vill jag inte säga i frågan, för man samtalar inte utlämnade och detaljerat i offentligheten om medlemmar som MRO och andra vill försöka tvinga oss till."

Jag måste säga att jag blir inte klokare av detta uttalande, det är ungefär vad som sagts tidigare. Om det nu inte ligger något i kritiken att ledare och missionärer deltagit i abortverksamhet, varför då inte säga det rent ut. Nu blir det inlindat i reservationer, "..dessutom människor som är helt oskyldiga till vad de anklagas för". Varför inte säga det rakt ut då i en enkel dementi utan att veckla in sig i denna kring-information. Nu talar han om att han inte vill säga mer i frågan för att inte lämna ut enskilda, - läsaren får då ett intryck att det finns mer att säga. Ingen skall tvinga Pelle Hörnmark att lämna ut uppgifter om personer som inte vill det, det är inte meningen, men nog kunde han i sitt svar uttrycka en större förståelse för de frågor som rests. Hans dubbelhet i svaret gör att frågetecknen bara blir flera. Mina associationer går till Bosse Ringholms svar till journalisterna angående Inga-Britta Ahlenius som inte fick förlängt förodnande som chef för RRV för ett antal år sedan då Ringholm mekaniskt upprepade samma fras hela tiden som svar på journalisternas frågor till dess de tröttnade.

Pelle Hörnmark upprepar också samma svar och hoppas att allt är glömt till dess att valet till föreståndare för FFS skall ske och att alltförmånga inte lyssnar till intervjun med Mats Selander på Radio Jönköping eller läser MRO´s öppna brev till församlingen utan nöjer sig med att läsa Dagen. Och Mats Selander får fortsätta att agera "the bad guy".


Posted 2008-9-17 19:04 by Bengt Malmgren
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren