Isidor Forum
Forum för dialog kring katolsk tro och katolska kyrkan. Ägs av Isidor nätverk och data
Berlusconi och Sverigedemokraterna fjäskar för kyrkan.
Bengts Blogg

Syndication

News

Archives

 Sverige-demokraterna prövar nu att komma in i kyrkliga beslutsförsamlingar och försöker ställa in sig och göra sken av att deras budskap är kristet. Men hur mycket de än försöker förneka det i ord, så står de i handling för en rasistisk politik, som tur är genomskådar de flesta kristna detta och betackar sig för deras inviter.

Den frånskilde och omgifte Berlusconi som drivit igenom en lag som gör honom immun mot att åtalas för tidigare brottslighet är en annan person som tydligen vill göra allt för att vinna kyrkans gunst. Nu har han emellertid råkat i blåsväder sedan den stora italienska katolska tidningen Famiglia Cristiana kritiserat Berlusconi och hans regering för deras hantering av invandrare, särskilt senaste tidens behandling av romer. Påven har spätt på detta genom att säga att det är "en av mänsklighetens stora utmaningar i dag är att utrota rasismen". Han har också sagt att "tyvärr finns det nya och oroande exempel på rasism, ofta länkade till sociala och ekonomiska problem som trots det aldrig kan rättfärdiga förakt och rasistisk diskriminering", adressen till situationen i Italien är ganska tydlig.

Att Berlusconi och hans regering är mån om kyrkans stöd är tydligt eftersom man oroas av denna kritik. Familjeministern har sagt att påvens tal inte handlade om Italien utan hade ett globalt perspektiv. Kan dubbelmoralen framstå som mera naken och tydlig än så? Gärna vara vän med påven som får tala om rättvisa och Katolska kyrkans sociallära i det globala sammanhanget, bara vi slipper bli granskade själva och tvingade att omsätta dessa principer i praktiken i vårt eget land. Jag hoppas Famiglia Cristiana, påven och andra kristna i Italien och Sverige fortsätter att tala klarspråk. Det är viktigt att känna igen rasismens och fascismens ansikte vare sig det dyker upp i form av populistiska sverigedemokrater eller en stomatol-leende Berlusconi.


Posted 2008-8-21 18:33 by Bengt Malmgren
...
Ansv. utgivare: Bengt Malmgren